Camping Generator – Behøver jeg en?

Uanset om du skal på en campingtur i din campingvogn/autocamper eller festival eller telttur, er der stor sandsynlighed for, at du på et eller andet tidspunkt vil skulle bruge noget strøm – og det kan blive et problem hvis du er udenfor elnettet.

Hvis du har autocamper vil dine batterier blive opladet, når du kører, men din batterikapacitet vil blive brugt af dine apparater, hvis du opholder dig et stykke tid et sted uden strøm. Du vil have brug for generatorer til camping. Ligeledes i en campingvogn eller til teltturen – så rækker en powerbank kun til mobiltelefonen. 

Portable RV Generator - Generac Power Systems
Find Auto Camper i Campingudstyr m.v. - Køb brugt på DBA
En måde at få strøm på til turen er ved hjælp af en bærbar invertergenerator. Den er en praktisk strømkilde, da du kan køre alle dine apparater direkte fra generatoren, og den er særligt nyttig, hvis du vil bruge apparater, der normalt bruger lidt mere strøm, som elkedler, vaskemaskiner, airconditionanlæg, hårtørrere, mikrobølgeovne osv. 
 

Vil en 2000 watt invertergenerator være tilstrækkelig til at drive mit campingudstyr?

Hvis du feks har et køleskab, lys, batterioplader, hårtørre og andre små apparater som telefon og bærbar computer vil en 2000 watt invertergenerator tilstrækkelig til at drive disse almindelige campingapparater. Det bedste er at bestemme den mængde strøm, der er nødvendig, ikke kun for at drive de apparater, du ønsker at bruge, men også den strøm, der kræves for at starte dem. 
 

Kan jeg oplade mit batteri fra generatoren?

Det korte svar er ja. Invertergeneratorer har DC-udtag (og nogle har inkluderet 12V-opladningskabler). Så både dit campingudstyr til telt/vogn kan få strøm samt din autocampers batteri. 
 

Skal jeg vælge den billige kinesiske generator eller betale ekstra for premiummærket generator?

Desværre er kvaliteten af generatorer meget svingende, og man kan hurtigt få lyst til at købe nogle af de billigeste. Dog vil man få det man betaler for, hvilket betyder at du ender med at købe en ny efter et par ganges brug. Derfor anbefaler vi på det kraftigeste at man vælger en fra vores “Bedst i test” som man kan læse HER.
 

Støjniveau

Når en generator er højlydt, kommer det i vejen for din fornøjelse på turen. Det vil lægge en dæmper på festen, du afholder, eller være lidt irriterende med “motorsavslyd” i skoven.  
Mange generatorer larmer desværre en del. typisk mellem 70-90 db(A). Derfor er det vigtigt at finde en model er larmer under 60-65 db(A). Det svarer ca til et køleskab, aircondition eller samtale mellem 2 personer. 
 

Behøver jeg overhovedet en Generator? 

Det korte svar er JA. 

En Generator vil bidrage til at du kan nyde din tur endnu mere. Du kan medbringe langt flere apparater og friggøre dig totalt fra evt. campingspladser eller lign som du altid er på for at kunne få strøm. Husk altid at kig efter en Inverter-Generator, da disse egner sig bedst til campingudstyr og husholdnings apparater der er følsomme. Hvis du vælger en konventionel generator kan du risikere at beskadige dit udstyr. 
Yderligere er det vigtigt at tilføje at invertergeneratorer, kan bruges til mange flere lejligheder end blot camping. 
 
 

Vores anbefalede generatorer til camping: 

Når det kommer til Camping, uanset om det er til telttur, autocamper eller festivalen. Så er Lyd, Watt, Vægt, samt kvalitet altafgørende. Vi har derfor afgjort udfra vores erfaringer, tidligere test samt kriterier hvilket inverter generatorer der er bedst.

1. Honda EU22i

Øverst i vores test har vi Honda. Trods en højere pris, har den mange fordele. Den er støjsvag, har 2 udtag og er af solid kvalitet. 

Honda har længe haft ry for at deres kvalitet er toppen af poppen. Det må vi medgive. Dens watt output, dækker mere end rigeligt alle campingbehov, og den lette vægt giver mulighed for let transport. Det er nemt at samle den op, flytte rundt på den eller pakke den ind i et køretøj. Det lukkede kabinet er en vigtig funktion, da det beskytter inverterelektronikken og hjælper med at dæmpe støjniveauet. Her får du også en kvalitetsgenerator, med mange digitale funktioner og flot design perfekt til campingvogn. 

Specifikationer:

Max watt: 2200 Norminelle watts: 2000

Vægt: 20 kg

Lyd: 70 Db(A)

5 timers dift med 25% belastning

Pris: 13000kr

2. The PrinceCharger

PrinceCharger er en af de helt nye på markedet. Vi har været meget imponeret over både kvalitet, samt specifikationer. Til camping egner den sig bestemt ligeså godt som Honda – men lavere pris! PrinceCharger justere selv hastigheden efter belastningen, så den er meget nem at håndtere korrekt. Den larmer mindre end Hondaen men har tilgengæld kun 1 stikkontakt udtag – men har man behov for flere udtag kan man bruge en adapter.

Letvægtsdesign, støjsvag, lav vægt samt høj watt og en masse andre features er nøgleordene her. Kvaliteten er virkelig i orden, og vi anbefaler den kært til dem der læser med. 

Specifikationer:

Max watt: 2500 Norminelle watts: 2300

Vægt: 20 kg

Lyd: 59 Db(A)

9 timers dift med 25% belastning

Pris: 5999kr

3. Yamaha EF 2000IS

Selvom modellen ikke har været populær i Danmark, har den været meget populær i USA. Det forstår man godt!  Her får du også en kvalitetsgenerator, med mange digitale funktioner og flot design. 

Pris: 13.000 kr.

Kontinuerlig effekt: 2.300 W

Motor: 79cc-motor

Driftstid: Op til 8,5 timer (ved ¼ belastning)

Brændstoftankkapacitet: 4 liter

Lyd niveau: 88 Lw(A)

Vægt: 21 kg

Scroll to Top